En fornem velkomst – Sådan binder du en fin krans til hoveddøren

December måned nærmer sig, og det er ved at være tid til juledekorationer og papirklip.

Vil du gerne byde dine gæster velkommen med en fin julekrans på døren, viser jeg her hvordan du binder en krans med naturens materialer.

Med haven lige uden for døren, er det oplagt at finde ting dér, der kan bruges til dekoration. Det kan være du må supplere med grønt fra den nærmeste park eller en tur i skoven. Så længe du samler til eget forbrug, må du gerne samle ting fra naturen. Grene med bær på, afblomstrede frøstande, lavendel, kogler, gran, alt kan bruges. Materialet skal bare kunne deles i små buketter. Grønt som buksbom, gran eller ene kan bruges som fyld i mellem de mere farvestrålende ting.

Det er lettest at starte med en krans der ikke er alt for stor. En halmkrans med en diameter på omkring 20 cm er god. Jo større krans, jo mere materiale skal du bruge. Halmkransen er god, fordi den er blød og giver sig lidt, når du begynder af vikle materialet på med ståltråd.

Ting til at binde en krans

 

 

 

 

 

 

1. Du skal bruge: En beskærersaks, en halmkrans i passende størrelse, en rulle tynd ståltråd, en tang, materiale til at binde kransen med. Saml rigeligt. Det er ærgeligt at løbe tør på halvvejen. Klip materialet i længder af 4-5 cm.

sådan begynder du

 

 

 

 

 

 

2.  Begynd med at vikle ståltråden et par gange om kransen for at fastgøre den. Saml en lille buket med grønt nederst og en eller to ting mere. Vikl ståltråd om. Sørg for at hver ny buket dækker ståltråden og stilkene på den forrige, så kransen bliver tæt.

halv krans

 

 

 

 

 

 

 

3. Bind skiftevis de forskellige slags materiale på kransen, så det bliver jævnt fordelt.  Også på yder- og indersiden.

bagside

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Da kransen skal hænge på døren, og kun ses forfra, skal materialet ikke bindes på bagsiden. Når du er nået hele vejen rundt, skubbes de sidste stilke ind under spidserne på det første materiale, så der ikke opstår et hul. Knib ståltråden over med tangen, og fastgør enden på bagsiden under den omviklede tråd.

krans på døren

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Den færdige krans er klar til at blive hængt op på døren.

Hvis du sætter fire små lys på spyd i kransen er årets adventskrans klaret. Rigtig god fornøjelse!