Ny bog : Vilde blomster i haven

lise gartmann”En have er i bedste fald et sted, hvor planter, dyr og mennesker trives sammen.
For mig er dét det nærmeste, jeg kan forestille mig et paradis.” Lise Gartmann

 

 

Fornylig havde jeg den store fornøjelse at opleve Lise Gartmann holde et oplæg om vilde blomster i haven. Lise er fotograf og har i mange år været passioneret omkring naturen, og især de vilde planter har fået hendes hjerte.

I oplægget viste Lise et væld af smukke billeder, der var stor inspiration til, hvordan vi kan opnå en have i bedre balance mellem flora og fauna. Lise opfordrer også til at genbruge ting og sager, gerne af gammelt jern, som kan placeres i haven som skulpturer, vandbassiner, klatrestativer eller steder at sætte krukker. En gammel springmadras er det perfekte klatrestativ for ærteblomster og alt hvad der klatrer opad.

vildI bogen er der også forslag til hvordan du kan invitere flere dyr ind i haven, ved at skabe ideelle forhold til dem. Egern, pindsvin, humlebier, fugle, frøer og sommerfugle. Bogen giver også viden om jordbunds og vækstvilkår for de vilde blomster

Forlaget Siesta skriver:
“V
ilde blomster i haven er en guldgrube af inspiration til en have med naturens mangfoldighed og masser af liv. Naturlige og vilde staudeplanter har aldrig været mere på mode, end de er i disse år. Som modvægt til den elektroniske tidsalder, som vi er en del af, lader vi os inspirere af naturens scenerier og bringer dem ind i vores haver mere end nogensinde.  Vilde blomster i haven  er en billedmættende rejse ind i de vilde blomsters univers. Bogen giver os indblik i planternes karakteristika og detaljerigdom og er en inspiration til, hvordan vi får en have i bedre balance mellem flora og fauna.”

En virkelig smuk og inspirerende bog, som jeg på det varmeste kan anbefale.

vilde_blomster_i-_haven bog